Skammen - det stedet du ikke vil være

Kurstype: Acem Forum

Lanseringsmøte for Dyade nr. 1/20.

Dette Acem Forum handler om skam og henter mye materiale fra arbeidet med skam i meditasjon og kommunikasjonsgrupper, og fra tilspisset samfunnsdebatt der vi ofte forsøker å dytte skammen over på andre - shame dumping. Skam kan være vanskelig å endre. Likevel hviler en slags meditativ optimisme over dette Acem Forum rundt et utfordrende tema.

Skammen - det stedet du ikke vil være

Påmelding

Dato
Torsdag 12. mars 2020
Tidspunkt
kl 18:00 - kl 20:00
Sted
Velg riktig pris for deg

Finished

Det å føle seg foraktelig, utenfor, uønsket, slem og stygg er en av de mest grunnleggende og sterkeste følelser i menneskets psykologi. Den er så vond at vi ofte ikke orker å kjenne på den. Fordi vi benekter, fortrenger og skjuler skammen, kan den være vanskelig å bearbeide i terapi. 

Acem-meditasjon kan gi den ro, åpenhet og styrke som gjør det mulig å  nærme seg skammen og komme på skuddhold av den, ofte uten først å forstå det. Metatankene kan gjennom meditasjonsveiledning bli en “kongevei” til å se mer basale bilder av oss selv, herunder skammen. 

 

Kurset arrangeres av Acem Norge

Informasjon

Åpent for alle. Vi holder en halvtimes fellesmeditasjon fra kl. 17.00. Du kan få kjøpt suppe i pausen før seminaret starter. Vi byr på te og frukt. Du kan betale med kort, Vipps eller kontanter.

Kursledere

Ole Gjems-Onstad

Meditasjonslærer i Acem. Professor i rettsvitenskap.


Merete Hetland

Født 1961. Overlege i giktsygdommer. Begyndte å meditere i 1980, har undervist i Acem-meditasjon siden 1983. Medlem av Acem Internationals faglige ledelse siden 2003.